Hokeiści Unii Oświęcim mogą w spokoju kontynuować przygotowania do nowego sezonu Polskiej Hokej Ligi. Dziś klub z Małopolski uzupełnił braki w dokumentacji co było niezbędnym warunkiem do otrzymania licencji.

Unia to siódmy klub, który spełnił niezbędne kryteria i wiadomo już, że nadal będzie występował w najwyższej lidze. Przypomnijmy, że w pierwszym terminie licencje uzyskały Comarch Cracovia, GKS Tychy i Naprzód Janów Katowice. Po uzupełnieniu wniosków prawo rywalizacji w PHL zyskały również JKH GKS Jastrzębie, Tauron KH GKS Katowice i Orlik Opole. Nadal bez licencji pozostają z kolei kluby z Nowego Targu, Bytomia i Gdańska. W PHL zagra również SMS PZHL-u. 19 czerwca wyjaśni się przyszłość ubiegającego o grę w Polsce czeskiego klubu HC Poruba.

____

Aktualizacja 10.06.2017

Licencję na grę w Polskiej Hokej Lidze otrzymało także TatrySki Podhale Nowy Targ.