W dniach 9-12 sierpnia rozgrywany będzie towarzyski turniej w Porubie (Ostrava). Unia Oświęcim rozegra w grupie B dwa spotkania, najpierw 10 sierpnia o godz 19:15 z gospodarzem HC RT Torax, a dzień później, również o godz 19:15 z Jastrzębiem. W sobotę będą rozgrywane mecze o końcową kolejność w turnieju. Cena biletu na mecz 30 koron czeskich.

Po powrocie z turnieju zostaną dołączeni do składu nasi młodzi wychowankowie (Iwaniak Sebastian, Hatłas Marcel, Krzak Jakub), którzy chcą dołączyć do pierwszego zespołu. Będzie to dla nich test w kolejnych sparingach i możliwość do zaprezentowania się kibicom, jak i pokazania swoich umiejętności. Jeżeli znajdą uznanie w oczach trenera, to zostaną dokooptowani do pierwszej drużyny na stałe.

Klub chce dać szansę swoim wychowankom, a i oni całą dotychczasową karierę podporzątkowywali myśli zagrania w seniorskim składzie. Mamy nadzieję, że tę szansę wykorzystają.

Harmonogram turnieju

9 sierpnia