PART 1534767037984

W miniony weekend  drużyna KS Unia Oświęcim uczestniczyła w turnieju o "Puchar Śląska" w czeskiej Opavie. Oprócz gospodarzy HC Slezan w zmaganiach wzięły udział drużyny HC Orlova i BK Havlickuv Brod.

Pierwszy mecz zakończył się dla biało - niebieskich wygraną 6:3 nad zespołem z Orlovy.  Bramki zdobyli Dawid Maciejewski, Sebastian Kowalówka, Damian Piotrowicz, Adrian Kowalówka, Radim Haas oraz Jan Semorad, który był jednym z trzech testowanych przez trenera Sejbe zawodników podczas  czeskiego turnieju.

W sobotę Unia zmierzyła się z drużyną z Opavy. Górą byli gospodarzem, którzy wygrali 1:4. Jedynego gola dla ekipy z Chemików 4 zdobył Jan Danecek.

W ostatnim dniu oświęcimianie rozegrali bardzo dobry mecz z BK Havlickuv Brod. W regulaminowym czasie był remis 4:4. Na liście strzelców zapisali się Sebastian Kowalówka, Andrej Themar, Peter Tabacek i Jakub Saur. Decydującego gola w 3m i 34 sek dogrywki zdobył Jan Milfait i to czeska drużyna cieszyła się z wygranej.

Warto dodać, że w turnieju trener oświęcimian sprawdził wszystkich swoich zawodników, w tym  debiutującego wśród seniorów 16-letniego bramkarza Filipa Płonkę.