Koniec roku to jak zwykle czas podsumowań, więc ruszyła kolejna edycja plebiscytu Sportowca Małopolski Gazety Krakowskiej i Dziennika Polskiego. W niej znalazło się miejsce dla kilku hokeistów Unii Oświęcim. Niestety, decyzją kapituły, nie można było w niej wpisać obcokrajowców. Jednak i nasi wychowankowie zasługują na słowa uznania.

Jak głosować? Wystarczy wysłać sms na numer 72355 (kosz 2,46 z VAT) wpisując w jego treści kod przyporządkowany kandydatowi.

Damian Piotrowicz-  DSM.161

Dariusz Wanat - DSM.160

Kamil Paszek - DSM.165

Patryk Malicki - DSM.181

Są też zawodnicy z szerokiej kadry pierwszego zespołu, którzy zdobyli mistrzostwo Polski juniorów, ale już wyszli z kategorii młodzieżowej. Pamiętamy jednak o ich sukcesie:

Adrian Prusak - DSM.154

Miłosz Noworyta - DSM.180

W kategorii juniorskiej pozostał jeszcze SEBASTIAN Lipiński - kod: DJC.133  który już w seniorach pokazał się z bardzo dobrej strony.

Wyniki głosowania można śledzić na bieżąca na stronach Gazety Krakowskiej i Dziennika Polskiego, wchodząc na stronę plebiscytową, a niej wyszukując kategorię senior, mężczyźni/powiat oświęcimski.

Mistrz powiatu oświęcimskiego kwalifikuje się do etapu wojewódzkiego, z zachowaniem głosów etapu powiatowego. Zatem, kibice, do dzieła! Hokeiści czekają!