glowny partner

Sporo nerwów fundują nam nasi hokeiści w tym sezonie. Miała byc szóstka, wyszła ósemka i konieczność uczestnictwa w fazie pre play off. Zagłębie okazało się na tyle wymagającym przeciwnikiem, że konieczne było rozegranie aż trzech spotkań. Na szczęście w decydującym spotkaniu nasze lodowisko okazało się sprzymierzeńcem i Unia pokonała Zagłębie 5:2 rewanżując się za porażkę w Sosnowcu.

07

Co teraz? Awans do play offu jest, ale dzięki słabej postawie w rundzie zasadniczej od razu w pierwszej rundzie spotykamy się z liderem mającego nie tylko hojnego państwowego sponsora ale też i milionowe dotacje z miasta. Czy zatem w batalii z Tauronem GKS Katowice Unia jest bez szans? Życie pokazywało, że niekoniecznie i zwykle Unia najwaleczniejsze spotkania rozgrywała w play offach, nawet jak nie była faworytem. Raz nawet się wyeliminowaliśmy urzędującego mistrza - Cracovię. Trzeba zatem liczyć na ambitną postawę naszych zawodników i ugranie czego się da w play offach. Nawet jak odpadniemy po dobrej postawie, to zostanie to zapamiętane pozytywnie. A jeśli pokonamy faworytów to byłaby to sensacja sezonu. Początek rywalizacji w katowickiej "Satelicie" 15 lutego. Trzy dni później, nietypowo, bo w poniedziałek, mecz u nas, na który serdecznie zapraszamy na godzinę 18:00.